Måndagsmys

img_0327 (MMS)

Måndagsmys


Mellis

img_0325 (MMS)

Mellis


Frukost

Naturell yoghurt med musli o kanel, ägg o te. Vet inte hur det blir på lunchfronten idag men jag har laddat lådan på jobbet med några påsar nutrilett som får vikariera som måltider när nöden inte har någon lag.

Måndagssyndrom

Börjar dagen på måndagsvis, kommer till jobbet och konstaterar att hoppsan jag har bilnycklarna i fickan som sambon behöver. Innan jag vänder hem och lämnar nycklar så har jag massa kuvert som ska frankeras nä det är klart att frankeringsmaskinen inte funkar. Så vi får väl se vad resten av dagen har att erbjuda....

Veckans träning

Fick till slut till veckans träning trots vabbande och sambo som jobbat sena kvällar, veckan som var såg ut så här:

Mån - PowerStep

Tis - Pilates dvd

Lör - Piloxing + 30 min löpband

Sön - 1 mil på löpbandet intervall jogga/lunk

 

Nöjd över att jag fick till veckan. Nu ser jag fram mot en hälsosam vecka, iaf mån-tor och jag hoppas få in gott om träning.

 

Hur går det med din träning?


Det som blev över...nu står man sig ett tag:)

img_0322 (MMS)

Det som blev över...nu står man sig ett tag:)


Tränad

Löpbandet var min vän idag. Bestämde mig för att köra en timme lite hur jag ville. Körde jogg i hastighet 9,5 och 0,5 lutning 5 minuter och promenad/lunk lutning 4 hastighet 6 i två minuter. När det närmade sig en timme konstaterade jag att fan jag tar mig igenom milen. På 1 och 12 blev det en mil. Underbart var det Sen kan man se det som att milen kostade mig ca 50 kr kilometern, då jag hade en fin gul bot på bilen när jag kom ut. Men jag orkar inte vara bitter. Vadå jag har ju tagit mig igenom en mil;) Nu är jag med stora på dans, som hon hat längtat. Hoppas det lever upp till hennes förväntningar. Efter det här blir det semmeljakt:-) Onödig men trevlig info, 700 kcal förbrukades enligt löpbandet.

Mot löpbandet !!

img_0314 (MMS)

Mot löpbandet !!


Semla

Idag står det semla på menyn, har byggt upp ett sug efter det de senaste dagarna och nej jag är inte redo att lämna en av mina tre snaskdagar till ingenting. Har du ätit nån semla ännu?

Känns lite extra bra när man använder dett...

img_0312 (MMS)

Känns lite extra bra när man använder detta tvättprogram ;-)


Endorfiner

Åh vad jag älskar dessa tränings endorfiner. Har avklarat ett piloxing pass och efter det körde jag intervall 30 min på löpbandet. Är salig nu!!Känner mig som människa igen. Nu bär det av att hämta stora från kalas.

Vandrar hemåt

img_0307 (MMS)

Vandrar hemåt


Fredag

En fredag funkar alltid, en fredag är liksom aldrig fel. Min fredag består av lämna stora hos några kompisar, skjutsa en kompis att handla då deras bil är trasig. Först ska jag bli klar på jobbet, hade med mig lilla några timmar på fm inte att rekommendera blev inte mkt gjort. Sen funderar jag på om det inte ska bli ett eller två glas vin ikväll för att förhöja fredagskänslan! I helgen MÅSTE jag träna, känner mig som ett fetto.

It's going down

58,7 det går åt rätt håll väntade jag mig inte. Den här veckan har det varit sådär m kosten dåligt m grönsaker o slarv m mellis, vilket givetvis visat sig med att varit vrålhungrig till middagen. Tur att jag inte "får" äta snask för det hade trillat ner både det ena o det andra när jag går hemma så här. Just nu nöjer jag mig med te o ibland en cola light. Nästa helg kommer en vän över o vi ska ut o äta middag o dricka nåt gott sen sover hon över då hon kommer från en annan stad.Så nästa vecka utnämner jag till hälsovecka. Bra kost o gott om träning så jag känner mig som mitt bästa jag till helgen.

Hemmafrukost!     Idag är jag hemma fm pas...

img_0306 (MMS)

Hemmafrukost!     Idag är jag hemma fm passet m lilla.


Tråkigt

Det här var då den tråkigaste veckan på länge. Jag blir lite dränerad när jag inte får träffa folk, sambon har varit hemma tidigast 21 så det har inte varit nån familjetid heller. Bara jag o tjejerna, det är inte illa det heller men jag glider runt i mjukisbyxor o raggisar o bara sunkar ihop. Måste se folk!!! Nytt försök i nästa vecka, veckans inställda dejter är ombokade tills dess. Jag hämtar energi från att träffa mina vänner så jag orkar vara en bra mamma och sambo, annat skulle jag vara en ständig bitterfi***.

SMS-inlägg

img_0286 (MMS)


Konsten att göra ingenting

Den behärskar jag:) kommer hem, lilla sov så då plockar jag slänger in en maskin tvätt. Typ 10 min sen var det skönt att zappa omkring bland dagsåpor. Maskinen är klar men äsch har ingen lust just nu. Måste prioritera och just nu byggs duplotorn om och om igen. Inte ett host har yttrats, dagis imorgon??

Jobba jobba jobba

Jobbar i motvind idag. En sån där dag då jag inte kommer någon vart. Försöker lösa problem men hittar inte felet. Så nu sitter jag i telefon kö för support plats 22. förstår de inte att jag måste hem och vabba och inte har tid med detta?? Borde ju få gå före i kön;)

NytränadDå jag inte äter godis nu är det dags att lyxa med en kvälls cola light efter pilates. Sen blir det omvårdnad i form av:Så sant

Mannen är kvinnans bästa vän. Han hjälper när hon känner sig osäker, tröstar henne efter en dålig dag, inspirerar henne till att göra saker hon aldrig trodde hon kunde göra, gör att hon kan uttrycka sina djupaste känslor, ser till att hon alltid känner sig som den vackraste kvinnan i rummet och låter henne vara trygg, sexig och oövervinnelig. Nej vänta! Jag tänker på VIN. Det är vin som gör allt detta. Beklagar :(

Träning/vab/vänner

Sjuka barn sätter käppar i hjulet;) Här hemma delar vi upp vab med att sambon är hemma på fm o jag på em, vilket gör att han jobbar sent så jag kan inte åka o träna o tydligen ska barnen vara friska när man lämnar dem på MiniSats så det är inget alternativ att ta med dem och jag hinner inte träna innan jobbet heller då jag måste hinna med så mycket som möjligt på jobbet. Ja ja det var alla ursäkter jag kunde komma på den här gången. Plockar iaf fram pilates dvdn idag. Och idag skulle vi besökt en kompis, glöm det. Imorgon skulle jag gått och fikat med några kompisar, glöm det.

Jobbigt läge

Tog m förkylda Lilla för att hämta Stora på dagis. Gick till närbutiken för att handla där Lilla fick en hostattack som inte ville sluta, hostade så mycket så hon la en pizza i butiken. Kan man gå därifrån o låtsas som att barnen inte är mina, kanske om Stora inte varit med hon är sån skvallerbytta Lilla kan ju iaf inte prata..... Pinsamt ja, men det är riktigt gullig personal som kom med mopp o dricka, barnen fick tom en varsin leksak av personalen. Service!

Lasagne o lite grönt.

img_0259 (MMS)

Lasagne o lite grönt.


Halvdag

Idag blir det halvdag för mig, sambon hemma m sjukt barn på fm o jag em, är det jämlikt nog?

Slut med tv

ska servera min 4 åring apelsin och jag säger att hon får äta den i köket. Svaret från henne: kan jag få äta i vardagsrummet jag vill inte missa nåt program. Känns inte ok!

Idag lingonlimpa!

img_0258 (MMS)

Idag lingonlimpa!


VAB

På väg till dagis för att hämta sjukt barn. Konstigt att det aldrig är läge för vab, att de alltid lyckas pricka in sjukan när man har som mest på jobbet... Sådär ville bara beklaga mig lite.

Laxdag

Idag blir det lax för hela slanten. Lunchen blev en god sallad m lax, dinkel, quinoa, linser. Middagen har jag tagit fram lax till också som jag ännu inte vet vad jag ska hitta på med. Fisk är ju nyttigt har jag hört;)

Härlig start på dagenTycker det är så fint när det snöar, jag blir sådär harmonisk. Sen när man kommit fram till jobbet är det över man undrar varför man kammat sig och sminkat sig för väl framme så var jag ingen vacker syn.


Beroende

Tror att jag kan ha börjat bli beroende, beroende av träning trodde jag väl aldrig... Idag kände jag bara hur jag måste ta mig till Powerstepen, pilates dvd wouldn´t do it for me;) Trots bil som inte starta kom jag dit och under passet var det jobbigt men på slutet hade jag ändå lite extra energi att man kände att fan jag kan ge lite till så jag tog verkligen ut mig på slutet. Lovely!

Sen var det bara hem och slänga kidsen i säng så jag fick belöna mig med dusch och en smoothie.

Nu en kopp the, zappa tv och kolla datan. Lite nöjdare än om jag inte tränat idag;-)

Jag kallar det inga ursäkter!!!! Barnen sk...

img_0253 (MMS)

Jag kallar det inga ursäkter!!!! Barnen ska med, bilen startar inte. Jag har lurat med en vän på träningen, hon skjutsar och ja hon har barnstolar oxå!!!


Vad blir det för träning idag

Frågan är vad det blir för träning idag, antingen Powerstep eller pilates dvd. Vill helst gå på powerstep men sambon ska på möte och jag tycker det blir försent att ha med barnen. Så dagens funderare är hur blir träningen...


Vad tränar du idag?

Frukost dags. Nu när jag försöker komma i ...

img_0251 (MMS)

Frukost dags. Nu när jag försöker komma i form så kör jag ändå ingen diet. Tycker överlag att jag äter rätt ok mitt problem har varit allt jag stoppar i mig mellan måltiderna. Inte en dag utan snask liksom. men på matfronten har jag varit dålig på grönsaksfronten så nu försöker jag ha grönsaker/frukt till varje måltid. Jag hade tidigare ätit en likadan frukost men nu har jag lagt till paprika o kiwi. Jag tror att det är de små förändringarna som gör det i det stora hela:)


Tecken på att man har småbarn

På vägen till jobbet går jag och nynnar på nåt sen när jag kommer på vad det är inser jag att jag definitivt har småbarn. Låten var tydligen till barntv, Dinousarie tåg


Godissöndag

Igår när vi köpte smågodis till stora blev jag så sugen så idag såg jag till att vi åkte förbi min favorit godisbutik, så när kidsen krypit till kojs var det dags att moffa i sig. Mina stora svagheter är smågodis och choklad. Godiset var verkligen smaskens denna gång. Men döm om min förvåning när jag inte nådde botten på påsen innan sockerbakfyllan slog till, blev riktigt illamående. Blev liksom tvungen att lämna hälften till sambon (aldrig hänt tidigare, jag hittar liksom alltid botten på påsen). Så jag måste säga att detta år som kommer innehålla godis/kakor 3 ggr i månaden är perfekt för mig.

Söndag

Trevlig kväll igår som vanligt med familjen E, våra äldsta tjejer är lika gamla och leker så bra ihop, absolut småtjafs därimellan men det hör till:)

Idag hjälpte hela familjen till med städningen....såg mest ut så här: mamma och pappa städar, stora pillar sig i naveln typ, mamma och pappa hotar plocka undan annars åker leksakerna i soporna, lilla röjer ut det man plockat undan, men till slut kompromissas det iaf med stora; rensa golvet i lekrummet så vi kommer fram med dammsugaren. Sen tog vi oss till Tekniska, bra tidsfördriv. Museum är perfekta utflykter, fritt fram för barnen och oftast nåt kul för oss vuxna också. Det tog väldigt många år för mig att komma över museumskräcken, ni vet att museum är aptrist för det var man tvungen att gå på i skolan....


Ska försöka planera veckans träning och några måltider så man liger steget före.

Denna vecka

Då var det dags att runda av denna vecka. Träningsmässigt och kostmässigt är jag riktigt nöjd och hoppas på fler sådana här veckor.

Veckans träning var:

Tis: Löpband
Ons: Core + yoga
Tor: Body pump + zumba
Lör: Löpband

Lördag

Tänkte börja dagen med att vara hurtig, Stora skulle hänga med till träningen. Vi gör oss redo sätter oss i bilen och bilhelvetet startar inte. Not happy, skitgrinig blev jag. Ombytt och klar och redo att möta löpbandet kände att hela dagen var förstörd om jag inte fick träna (aldrig haft en sån känsla!!!). Så jag är nöjd över mitt beslut att vi skiter uppenbart i bilen går och handlar ett busshäfte och tar bussen till gymmet. Populärt ställe tydligen, alla 10 löpband var upptagna så jag hängde lite med roddmaskinen sen blev det 45 min gång/löpning 6 km.När vi kom hem vart det bonus, då några kompisar med barn var över en sväng så vi slängde ihop lite lunch och barnen fick leka av sig. Härligt avbrott på dagen. Ikväll åker vi iväg till familjen E på middag, har inte setts på länge så det ser vi fram emot.

2 av 3 kvar

Det här känns ju riktigt bra. Har ju en deal med två kompisar att vi begränsat kakor och godis till 3 ggr i månaden. Kom på att det är ju den 21a idag och jag har faktiskt bara förbrukat en dag.....nu blir jag lite stressad kan ju inte låta nåt sånt tillfälle bara gå förbi.Hur skulle du göra?


Dagens fynd

SOC SPORTS BRA PR F10 LILACREEBOK HEXRIDE  ST,BELIEF BLACK / CERISE

Båda med nedsatta priser skorna för 599:- och sport bh för 99:-, dessa invigs imorgon!


Eko

Imorse när jag öppnadp kylskåpet verkligen ekade det där inne. Idag har jag äntligen handlat, nu känns det bara underbart att öppna kylen.

När jag handlar tycker jag om att kolla in andras kundvagnar och deras innehåll, idag fredag typisk mysshopping med chips och läsk. Kollade i min kundvagn och blev riktigt nöjd. Det var färgglatt av frukt och grönt, köpte så mkt av den varan att det inte ens fick plats i en plastkasse, det fanns keso, kesella, fullkornspasta bla. Visst att jag också hade lördagsgodis till stora, fredagsgodis till karln och cola light till mig. Men överlag så är jag supernöjd och tycker inte att matkassarna kunde sett mycket bättre ut.

Nu gäller det bara att allt ska ätas upp:)


Laddat!

img_0242 (MMS)

Laddat!


Västerbotten o skinksallad till lunch. Fru...

img_0240 (MMS)

Västerbotten o skinksallad till lunch. Frukosten blev te, två smörgåsar o en clementin. Träningsvärken ökar:)


Mör

Idag är jag härligt mör i kroppen, idag är det ingen träning på schemat. Har supermycket på jobbet idag, måste tom in i helgen för att komma i fas:( skönt på måndag iaf då jag hoppas på att vara i fas. Helgen är i övrigt oplanerad, får se om vi får till nån familjeaktivitet. Ska se om jag kommer iväg o köpa träningsskor, mina har några år på nacken. Men det är svårt att motivera nytt köp av inneskor när de inte ser slitna ut.

Zumba gång 2

Andra försöket och denna gång mer kritisk. Vet inte vad jag får ut av passet förutom att det är kul, får upp flåset och blir svettig men det blir aldrig utmanande, hinner aldrig bli riktigt trött. Känns mer som att få låtsasdansa i grupp istället för ensam i vardagsrummet. Passet passar nog bäst till nybörjare eller de som tror det är tråkigt att gå på pass. Men jag säger alltid att man måste testa 3 ggr innan man kan säga vad man egentligen tycker, så vem vet 3e gången = 3e åsikten.

Kanske inte helt okej

Var och tankade bilen nyligen o ärligt så ville jag nog aldrig att det skulle ta slut. Absolut älskar doften på bensinmackar...

Dubbelt så roligt

Jag gillar träningslivet nu. Gillar bilden av mig själv som hurtbulle, har tränat sen 1 oktober och har kommit över min vanliga gräns som är 3 månader o sen kastar jag in handduken. Men den här gången är jag så motiverad, vill bli starkare, snabbare, uthålligare. Formen kommer ju på köpet. Känns underbart att träna av den anledningen annars har det alltid handlat om de typiska 5 kilon man vill bli av med. Så för att göra det dubbelt så kul så tränas det Zumba ikväll OXÅ:-)

Laxsallad

img_0237 (MMS)

Laxsallad


Träning vs träffa vänner

Nu när man kommit igång med träningen märker man att det tar rätt mycket tid. Just nu känns det som det är träning o familjen som hinns med. I vanliga fall brukar jag träffa vänner iaf en gång i veckan förutom helger. Nu börjar det ligga på från olika håll om att det är dags att ses igen, nu måste jag boka in lite socialt liv men ändå hinna med träning/familj. Vad är ditt tips för att hinna med allt?

Bra start på dagen

Började morgonen med ett body pump pass innan jobbet. Feals great!

Ett mål uppnått

Har nu uppnått ett av mina Januari mål, har denna månad provat Zumba, Piloxing och Yoga som jag aldrig tidigare testat. Alla pass kan jag tänka mig gå på igen. Hoppas snart på att jag vågar mig på pass på en annan nivå som Crosstraining och box, men jag vill nog träna lite till innan jag vågar det. Och jag vill ha sällskap, vågar inte dö ensam;)

Dagens träning

Idag blev det ett pass core, den bästa core jag varit på där märker man verkligen skillnad på instruktörer.


Efter det var det ett pass Yoga, min första gång. Nu efteråt känns det riktigt härligt, är helt mjuk i kroppen. Det var skönt med alla långsamma rörelser och emellanåt var det riktigt jobbigt. Ett pass som jag kan tänka mig gå på nån gång i månaden så man får sträcka igenom kroppen ordentligt.


Core o yoga står på schemat, här provas ny...

img_0236 (MMS)

Core o yoga står på schemat, här provas nya saker på!


Inte som man tänkt sig...

Ibland skiter det sig bara helt enkelt. Skulle göra kyckling i lergryta till dagens middag. Konstaterade att det var hungriga (läs griniga)barn som aldrig skulle klara att vänta tills det blev klart. Grävde fram en blodpudding ur frysen till dem. Själv slängde jag ihop en äggröra med tomat o feta och det var inte gott alls så jag skippade det o åt mackor, inte optimalt va??

Får väl se det från den ljusa sidan, morgondagens middag är ju klar;)


Klassiker jag tjuvat av mamma där den ändå...

img_0235 (MMS)

Klassiker jag tjuvat av mamma där den ändå bara samla damm. Gör morgondagens middag, hel kyckling med grönsaker. Hoppas på saftigt resultat.


Pt eller inte pt

Det är frågan. jag saknar typ alla kunskaper i gymmet och det är verkligen kul att gå på pass men med gymmet är det ju inga tider att passa. Är riktigt sugen på att testa pt så man får rätt teknik från början. De jag pratat med som haft en pt säger att det är en investering. Vad säger ni?

Ceasar på lunchmenyn.

img_0233 (MMS)

Ceasar på lunchmenyn.


Smaskens, mjukostsmackor!

img_0232 (MMS)

Smaskens, mjukostsmackor!


Invägning

Ställde mig på vågen imorse och möttes av ett trevligt besked 59,0, jag tackar och tar emot.

Tisdagsmiddag:  Makaronipudding

img_0231 (MMS)

Tisdagsmiddag:  Makaronipudding


Skönhetssömn

Nu kommer huvudvärken smygande. Jag är så känslig när det gäller min sömn. Måste ha 7 timmar per natt annars blir det sviter som huvudvärk o efter mer sömnbrist kommer illamående. Får väl se positivt på att kroppen är bra häftig på att säga till vad den kräver. Sambon min kräver typ ingen sömn, därav får han ta barnen vid nattkrångel 9 av 10 ggr;) Någon annan som behöver sin Skönhetssömn?

Den här tröttnar jag dock aldrig på, My ad...

img_0227 (MMS)

Den här tröttnar jag dock aldrig på, My addiction!!


Hoppsan jag tror det står antipasto på men...

img_0226 (MMS)

Hoppsan jag tror det står antipasto på menyn idag igen. Jag har en tendens att snöa in mig på en maträtt som jag vill ha hela tiden tills jag typ föräter mig o aldrig mer vill se den. Ska väl försöka hejda mig denna gång:)


Dubbelmacka m leverpastej o sallad, glömde...

img_0225 (MMS)

Dubbelmacka m leverpastej o sallad, glömde givetvis äggen hemma som jag var duktig o kokade igår kväll.


Vilken natt

Lilla var täppt i näsan o sov som en kråka, vaknade ledsen stup i kvarten kl 3 gick vi o la oss på soffan min nya sovplats tydligen och där sov hon visst fint. Men en dålig natt hindrade inte mig, 5 st stog vi o väntade på att dörrarna till gymmet skulle öppna. Jag avverkade 5 km på löpbandet gång/löpning och pillade lite på andra maskiner. Nu efterlängtad frukost framför jobbdatorn.

Chocka kroppen

Planerar morgondagens träning och konstaterar att sambon jobbar när det är ett pass jag hade velat gå på och det blir försent för barnen att följa med. Så man kanske skulle chocka kroppen och ta sig till gymmet innan jobbet....vi får väl se...

Mera shopping:)

Till skorna blir det lite sånt här:

VårkänslorDags för vårshopping, inget som passar i lekparken men det är ju tur att man inte bor där;)


Middagslycka...

...är när barnen bråkar om broccolin, inte en chans att nån hade kunnat lura i mig sånt när jag var barn. I övrigt bjöds det på fullkornspasta m köttfärssås, smakade fint ingen aning när vi åt det sist.

Broddar

Broddar för mig är något de med rullator har, nu när man börjat träna har man förstått att de som kör löpning också har det. Så nu har jag lite svårt att veta vad jag tycker..... Det enda är väl att fan vad jag skulle behöva ett par idag .

Antipasto!  Love it

img_0224 (MMS)

Antipasto!  Love it


Skavfötters

Igår var jag så trött att jag somnade på soffan o när sambon kom hem gjorde han detsamma. Så inatt blev det skavfötters i soffan. Varje gång jag vaknade till konstaterade jag bara att det var alldeles för långt till sängen och somnade om. Idag hoppas jag på en effektiv dag på jobbet har en del som måste städas undan.

Sjuk

Jag måste vara sjuk eller nåt. Min efterlängtade choklad var inte sådär god som den skulle vara. Bit efter bit så blev den aldrig så god. Men man behövde inte oroa sig för att jag slutade, för vadå nästa bit kunde ju vara godare;-)


Är ändå nöjd över att det inte blev mer frossa än så, hade redan tankar på att eftersom sambon snodde typ halva skulle jag kompensera med godis från storas godis som blev över från igår. Men icke!


Förresten fick ingen plats på passet idag, men det är ok. Veckans träning blev:

Måndag - Pilates dvd
Onsdag - löpband 5 km
Torsdag - Zumba
Lördag - Piloxing


Söndagsmiddag

Lasagne blev det idag och det tycker jag är en rätt som man aldrig kan bli hundra på att den blir god varje gång. Idag rensade jag kylen på grejer hade ner morötter och zucchini i köttfärssåsen och keso mellan lagren för att bara ha en mindre mängd bechamel på toppen. Den här gången blev maten perfekt, barnen tog om 1 gång ch sambon 2. Det är alltid ett säkert betyg på att det blir bra. Jag tog bara om grönsaker ( bra där)Har varit sötsugen några dagar nu, så tog en promis och införskaffade denna som jag tänkte gå loss på när barnen lagt sig. Sambon är iväg och jobbar jag blev inte överlycklig när han snodde med sig halva chokladkakan, men jag är glad över det jag får.


Måttet är rågatTur att man inte alltid känner sig som man ser ut ;)

Har mätt in mig nu på;

Byst:            88 cm
Under byst:  79 cm
Midja:          79 cm
Navel:         87 cm
Höft:            98 cm
Lår:             56 cm
Arm:           30 cm


Söndagslunch på gång! Pannkaka för andra g...

img_0220 (MMS)

Söndagslunch på gång! Pannkaka för andra gången denna vecka. Hottade upp den med att ha rivna morötter i och köra en ugnspannkaka. Variation förnöjer;)


Träningsvärk

Idag känner jag av Piloxingen. Är riktigt mör i ryggen mellan skulderbladen efter alla slag i boxen, härligt är det i alla fall.Hade inga planer på träning idag men en kompis försöker lura med mig men jag sa bara om hon bokar nåt vi alldrig testat. Så nu har vi bokat SatsEnergy i eftermiddag, har än så länge köplats 7 så det återstår att se om det blir vilodag eller inte.Vad tycker du om träningsvärk, välkomnar du den?

Sockerråttan

Har inte ätit en kaka eller godisbit sen förra året (det låter väldigt bra att lägga fram det sådär). Var på kalas igår och var redo att använda den första dagen av tre (äter snask tre gånger i månaden)Serverades underbar smörgåstårta som är min favorit, såå gott hade gärna tagit en doggybag och haft det till frukost.


Till fikat sen serverades det delicatotårta och köpekakor och genast blev min inställning = inte värt att offra en av snaskdagarna för.


Känns så bra att ha en anledning att tänka till, hade inte funnits på kartan förut utan det hade blivit både en och två bitar av både tårta och kakor.


Vägrar att gå upp...

Ligger i sängen fortfarande, vägrar att gå upp innan de säger att frukosten är serverad:) här hemma kör vi sovmorgon varannan dag på helgen. Den ena får gå upp med kidsen när de vaknar vid typ 7 och sen lite oskrivet väcker vi den andra när frukosten är serverad. Så här ligger jag vaken och börjar bli hungrig.... Men det är en principsak, jag ligger kvar:-)

Färgglad prick på väg till 30 års kalas, m...

img_0216 (MMS)

Färgglad prick på väg till 30 års kalas, måste erkänna att jag blev sugen på fest. Men kalas o träffa alla är alltid trevligt!  Trevlig kväll!


Piloxingen

Det var riktigt härlig träning, svettigt, jobbigt och roligt. Var ännu ett tjejpass med vissa höfrtrörelser så att man skulle känna sig sexig, misslyckades med det denna gång oxå;)


Man var barfota på passet om man ville, det gjorde det enklare. Skor hade bara varit i vägen. Och tur hade jag som hade hyfsat nymålade fina tånaglar till mina klumpfötter.


Piloxing är styrka, balans och dans i en blandning och personligen är jag glad att dansbiten inte märktes av.


Våga prova säger jag!!

Helgfrukost är det bästa. Idag blev det yo...

img_0213 (MMS)

Helgfrukost är det bästa. Idag blev det yoghurt med bär o kanel, färsk ananas, ägg, te och en smörgås på det. Nu bär det snart av till piloxingen. Berättar vad jag tyckte om det....om jag överlever...


God morgon

Det var en trevlig kväll med familjen A som alltid, barnen märks knappt av de funkar så bra ihop. Städade undan allt igårkväll idag är det bara att ta varvet med dammsugaren och sopa igen spåren efter chips som barnen har lämnat överallt.


På dagens schema står träning, presentshopping och 30 års kalas. Känns som en bra lördag!

Piloxing

 

Imorgon står det Piloxing på schemat Pilates och boxning i ett. Jag är jättenyfiken samtidigt nervös som alltid när jag inte vet vad jag har att vänta mig.


Hoppas jag tar mig iväg imorgon, är alltid en fegis när det gäller att gå på nya pass solo. Men sånt är väl till för att övervinnas??

Ha en härlig fredagskväll!

Nu är det fredagsmys! Snart kommer familje...

img_0207 (MMS)

Nu är det fredagsmys! Snart kommer familjen A då blir det lite drag hör hemma. Barnen fick bestämma idag så det blir tacos! Bad sambon köpa fullkornstortilla, vet inte hur mycket nyttigare det blir men det låter ju bra iaf;) Eftersom de vuxna i familjen A kör Gi passar ju maten in helt okej.


Frökusar m kaviar till frukost. Idag har j...

img_0205 (MMS)

Frökusar m kaviar till frukost. Idag har jag med mig matlåda till lunch, bra där.


R

Min 4 åring har precis lärt sig säga r. Stolt konstaterade hon på väg till dagis. Mamma lyssna nu: soptunna.....det börjar med R ;) kanske inte riktigt eller kanske inte ens i närheten. :) Härliga barn!

Do it do it do it Zumba!

http://www.youtube.com/watch?v=tm7DyRjtWRc&feature=player_detailpage

Visst kände jag mig som  muppen i gruppen, men det var första gången för de flesta. Det var riktigt kul, en del flås men det bästa var verkligen att det inte ens känns som träning då man bara har kul. Den svåraste biten var definitivt när man typ skulle åma sig och verka lite sexig. Klart utanför min comfort zone!


Så det är klart att det blir mer av det!!!! 


Nu smoothietajm...

Här står jag och försöker hålla in magen n...

img_0203 (MMS)

Här står jag och försöker hålla in magen när jag kan dra till zumban och dallra loss!


För att vara i en period då jag inte har n...

img_0202 (MMS)

För att vara i en period då jag inte har nån lust att laga mat är jag ändå nöjd över det hälsosamma som landat på tallriken, kunde klart sett värre ut. Gjorde mig till för kidsen så de fick pannkaka.


Ajabaja

Slarvade med lunchen idag igen, hade lite kvargrester och knäckebröd med mjukost till lunch. men nu är jag hungrig :( för att inte prata om sötsugen. Imorgon ser jag till att ha med mig matlåda!


Nu promenad från jobbet till dagis = 30 minuter.

Matlistan...vilket skämt

Har ju en grej med att jag älskar att göra alla sorters listor, men att leva upp till dem....en helt annan historia. Veckans matlista, ja vad säger man gjorde en lista på 5 maträtter varav jag lagade 1 av dem. Måste bli bättre på att följa upp.Kan ju å andra sidan bara bli bättre:)

Helgen är nära nu...

Nu är det nära till helg, imorgon gör vi ett nytt försök med familjen A på besök, har garderat oss genom att inte säga nåt till barnen så de slipper bli besvikna om det skulle bli inställt pga sjukdom, vi håller tummarna. Med 5 barn är oddsen att alla ska vara friska tydligen väldigt liten. Vet inte vad jag ska bjuda på till middag? Förslag? Det är familjen GI vi bjuder över.


 Lördag ska vi på öppet hus då fina N firar 30, blir dock inte partyyy då födelsedagsbarnet är preggo o vill ha fest nästa år i stället. Men man kan iaf klä upp sig, me like. Kanske slänger på mig lösögonfransar dagen till ära.


 Sen är tanken att det ska bli simhallen med stora och ett besök på gymmet för mig.

 Hur ser din helg ut?


Frukostdags! Knäckemackor m mjukost funkar...

img_0201 (MMS)

Frukostdags! Knäckemackor m mjukost funkar bra i brist på annat. Idag står Zumba på schemat, nån som provat?


Det är skönt när det är över...

Så skönt att få röra på fläsket, tog mig iväg när sambon kommit hem. Blev intervall på löpbandet 5 km (mest gång) och lite rodd på det.

Håller på att städa här hemma, min assiste...

img_0172 (MMS)

Håller på att städa här hemma, min assistent håller mig sysselsatt.


Dagens mellis, kvarg m jordgubbar/lime. Go...

img_0194 (MMS)

Dagens mellis, kvarg m jordgubbar/lime. Gott! Men kanske lite mycket socker, får köpa vanlig kvarg nästa gång.


Dotterns önskan

Dotterns önskan i morse, mamma kan du inte träna idag? Tror det är någon som är sugen på mini sats:) får väl se om hennes önskan kan gå i uppfyllelse. Har ingen bil idag, får se om mamma latmask kan tänka sig ta bussen med barnen.

InnocentHar du testat dessa? De är bara för underbart goda. Bara priset som gör att man inte dricker dem varje gång. Det är iaf den godaste köpesmoothien jag vet.

Till frukosten blev det mango/passionsfrukt, men jag tycker alla är lika goda!

Usch

Vaknade och mådde illa idag. Det är sättet min kropp säger ifrån när jag sovit för lite. Inatt har mindre charmiga barn varit bidragande faktor. Ikväll är iaf hela familjen hemma så då får jag gå och åtminstone vila en timme o hoppas på att jag somnar en stund. Nu mot jobbet!

A och O

Märks på en gång när det slarvas med maten, idag när lunchen skippades och blev några tomma knäckemackor så märkte jag hur jag slängde i mig middagen så jag fick magknip som bonus. Och efter middagen har jag varit sååå sötsugen...tur att inget fanns hemma och att barnen var vakna så jag inte kunde smygäta nåt.


Nu har det lagt sig och jag kommer nöja mig med en kopp te ikväll.


Att det ska vara så svårt och en sån där läxa man aldrig verkar lära sig. Ska ladda med några påsar pulver typ nutrilett, bra att ha i lådan på jobbet som mellis. Det enda som finns att införskaffa på mitt jobb är en sån där godislåda, en mini kiosk där allt kostar 10 kronor och det är bara godis. Måste ligga steget före.


FavoritI dag blev det tonfisksomelett med grönsaker och riven permesan, toppat med sweet chili sås. En snabbfavorit hos mig och lika poppis hos barnen, dock föredrar de ketchup.

No workout

Nehe det bidde ingen träning, sambon var tvungen att jobba o passet jag skulle på blir för sent att ta med barnen. Men det är så det är med familjepusslet. Ska planera in att ta med barnen imorgon istället och bara gå på gymmet. Passar mig rätt fint att vara hemma, fått ont i foten man är ju 30 och då kommer krämporna, eller så är det sviten från skidorna eller löprekordet. Dags iaf att investera i nya träningsskor, de har nog passerat bäst före datum.

Slarvigt

Slarvigt av mig, blev så mycket på jobbet så jag tog mig inte iväg o handla lunch, blev 3 torra knäckemackor utan nåt på. Illa, blir stadigt mellis när jag kommer hem.

Invägning

I morse ställde jag mig på vågen, väger in mig på 60,1. har 5 kg att gå ner. Jag är bara två äpplen hög! Ska leta fram ett måttband ikväll o mäta mig.

Dagens frukost blev yoghurt m musli o kane...

img_0191 (MMS)

Dagens frukost blev yoghurt m musli o kanel och ett ägg.


Sömn = överskattat??

Ska göra mitt bästa att vara trevlig på jobbet idag, har haft två nätter med en störig hosta som vägrar låta mig sova. Grejen är den att jag tror inte att jag är sjuk, är pigg i övrigt o har inga som helst känningar på nån hals eller näsa. Yeah Yeah ikväll blir det till att krama kudden tidigt så jag kan bli charmigare på jobbet imorgon.

Helt naturligt...

Känns helt naturligt att medans jag ligger på golvet och gör pilates kommer sambon hem, hämtar lite godis sätter sig i soffan och tittar på......eller inte.

ÅtervinningJag hade tacofärs som jag stekte med resten av tacosåsen, voila köttfärssås med dinkelhattar och gott och blandat med grönssaker.

Träningsupplägg

Planen för denna vecka är:

Mån - Pilates dvd (dags att damma av den)

Tis - Body pump

Tors - Zumba (är det så kul som det ser ut)

Lör - Body pump eller Piloxing

Nu återstår det att se hur mycket som blir av....

Hur gör du tar dag för dag, veckoplanerar?
Ljuvlig antipasto till lunch.

img_0189 (MMS)

Ljuvlig antipasto till lunch.


Frukost!

img_0188 (MMS)

Frukost!


På väg till jobbet. Vaknar väl på vägen, h...

img_0187 (MMS)

På väg till jobbet. Vaknar väl på vägen, har turen att ha jobbet inom 20 min gångavstånd. Behöver inte säga att det ofta blir bilen va? Sån latmask!!!


Sova med kläderna på??

Okej när endorfinerna efter dagens insats lagt sig kommer verkligheten ikapp, har hyfsad ( läs fruktansvärd) träningsvärk idag. Exempel; när jag skulle i och ur bilen var jag tvungen att använda händerna för att lyfta benen i och ur bilen. efter träningen undrade jag hur jag skulle lyckas böja benen för att sätta på mig jeansen.


Imorgon = dag 2 som vi alla vet är muchos värre. Så nu är frågan, hur ska jag lyckas klä mig i morgon till jobbet??


Sover jag med brallorna på eller???


Man kan ju bara älska dessa i-landsproblem ;)

OMG

Herregud, helt otroligt rent ut sagt amazing!!


Jag har satt personligt rekord idag, körde löpbandet idag och jag har tragglats ett tag med det och kört taktiken: 5 km hur jag vill, det har alltid varit minst 2 i lutning vilket har varit jobbigt och det känns som jag mest gått men det har ju klart varit intervall träning ändå.

Pratade med en av mina vänner som börjat träna o använder löpbandet. Hennes målsättning är börja ena veckan med att klara springa 1km nästa vecka 2km osv tills nån viss gräns of course.

Jag tänkte att jag skulle satsa på 2 km idag att det borde jag klara att springa på lutning 0. Det blev 7 km. Helt outstanding, har aldrig i hela mitt liv nånsin sprungit så långt. Me so happy!!

Ps. har en väldigt stöttande karl, när jag berättade för honom var kommentaren: det är ju svårare att springa i lutning.... Jag sa: No shit sherlock


Träningstips

Måste tipsa om funbeat.se som jag använder mig av som träningskalender. Registrerar all min träning där, sen får jag staplar o diagram på det jag utfört. Kan även lägga upp mål o kommande träningar där. Perfekt kvitto på att man kommit iväg o kul att se om jag tränar mer av vissa saker. Använder även appen på min telefon men det är klart utförligare på hemsidan. Vad använder du?

Det bidde ingen fika för mig, apnöjd:) vän...

Det bidde ingen fika för mig, apnöjd:) väntar tills jag är riktigt sugen. Dessutom packade jag träningsväskan innan vi åkte så nu skjutsar sambon mig till gymmet!


Gravidmage


Så här såg jag ut när jag väntade nr 2, så det kanske inte är så konstigt att jag ser ut som ett russin på magen nu...

Dagens lunch! Kycklingkorvstroganoff med m...

img_0186 (MMS)

Dagens lunch! Kycklingkorvstroganoff med matvete o broccoli. Är inte överförtjust i broccoli men jag försöker lära mig:)


Träningsvärk

Självklart känner jag av gårdagen, mör i benen absolut. Och så vet man att imorgon blir det värre... Får se vad det blir för träning idag. Först bär det av till brorsan för fika, får väl se om det blir muffins för moi eller om jag tackar nej.

 

Har givetvis en plan, det är att se till att vi äter lunch innan vi drar dit så kanske man inte är lika sugen.


Muffins!!!!


Det är nåt på gång!

img_0181 (MMS)

Det är nåt på gång!


Helgfrukost! Halv portion gröt så jag orka...

img_0180 (MMS)

Helgfrukost! Halv portion gröt så jag orkar resten:)


Härliga barn

Pratade med G som skulle kommit hit i fredags med sina tre barn men det blev inställt pga att de haft magsjuka på natten (stay far far away när det gäller sånt) Hon berättade hur det gick till när hon droppade bomben om att de inte skulle komma över hit till sina barn:

Äldsta - grät och tyckte det var orättvist då han inte var en av de sjuka

Medium - sur hela kvällen tyckte ju att han hade ju minsann inte kräkts på hela morgonen

Lilla - gick in på sitt rum o smälde igen dörren.

Här hemma var det inte heller popppis men vi har givetvis gett oss på ett nytt försök nästa helg, vi vuxna håller lite låg profil och berättar om det så sent som möjligt in case alla dessa bacillusker inte tänker ta ledigt då heller.


Sällskapssjuk

Jag är riktigt sällskapssjuk, vill alltid ha nån med mig i mina "projekt" vare sig det gäller träning eller skippa sötsaker. Behöver hjälp att sparkas igång men sen går det oftast på egen hand.

Just nu har jag värvat två kompisar för att kämpa med sötsakerna, jag är så svag gällande det men har jag nån att stå till svars för sköter jag mig. Så nu är dealen iaf att under ett års tid får vi äta sötsaker som godis, chips, glass o kakor 3 ggr per månad. Då styr man ju själv hur man vill portionera ut dem. Vi som klarar hela året kommer självklart belöna oss :)

Hur är du? Kör helst själv eller vill ha sällskap?


Dags att laga mat

Har slarvat rätt bra med matlagningen här hemma, dags att komma på banan igen. Särskilt när jag har två barn jag vill hålla matglada.Tänkte prova att planera 5 måltider för veckan o köpa hem alla ingredienser så ursäkter minimeras. Här är de närmsta dagarnas planeringen, får vi se hur det går:

  • Fisk och squashrullar (kanske fick hälsokokboken i julklapp)
  • Fajitas m scampi
  • Thaisoppa m kyckling och nudlar o wokgrönsaker
  • Lasagne m köttfärs och spenat
  • Hemmagjorda köttbullar i tomatsås

Veckohandlar du?

 


Stora undrar vad det står i gula rutan, be...

img_0178 (MMS)

Stora undrar vad det står i gula rutan, berättar att det står Zeta. Stora: jaha det är samma mönster som mini sats. Kontentan: visar att jag iaf tränat nån gång:-)


Nyfunnen favorit. Laxpasta m stuvad spenat...

img_0177 (MMS)

Nyfunnen favorit. Laxpasta m stuvad spenat, citronpeppar och matlagningsgrädde. Mums!


Belöning

Belönade mig iaf med hårinpackning, peeling o en dos brun utan sol. Känner mig genast fräschare, nu sticker karln ut o testar spåret. Får se hur det går där , han tror ju han är så jävla bra;) bara för att han åkte skidor när han var barn....det var många år sen.

Hur det gick?

Efter 1 km var jag redan trött, vid 2 helt slut, 3 död vid 4 ser jag parkeringen o tänker äntligen jag skiter i det hör sätter mig i bilen o väntar på E medans hon åker 8 km. Förfärat inser jag att det är inte våran jävla parkering, förstå att jag är gråtfärdig! Tog mig 6 km runt, vet inte hur men är lycklig att jag fortfarande lever. Ramlade inte i en enda nedförsbacke, däremot kanske i var o varannan uppför. Bättre lycka nästa gång.

Allvarligt!

Klockan är inte ens 9 o det är hur mkt bilar som helst här, gå och lägg er!! Är det så här livet som hurtbulle är??? Nu blir jag lite nervös också, kommer känna mig lagom stressad i spåret av alla människor. Hoppas jag kan koppla bort dem.

Mot friluftsliv! So not me men jag kan ju ...

img_0176 (MMS)

Mot friluftsliv! So not me men jag kan ju alltid försöka :)


Frukost innan skidorna.

img_0175 (MMS)

Frukost innan skidorna.


Botten är nådd

Skam den som ger sig, botten är nådd i tvättkorgen. Har plockat fram kläder till imorgon redan kl 9 möter jag upp E för 8 km skidor. Wish me luck att jag inte bryter nåt....fast det gäller längd o inte utför!

Fat camp?

Har två kompisar som ska slå vad, nästa vecka har de invägning på Paulun center pågår till midsommar o man ska ha gått ner mest fettprocent. Insats per person 1000, vinnaren får allt vi blir minst tre stycken. Ska jag ta chansen? Tänker lite biggest loser jag e tjej och de killar men det kanske inte spelar nån roll när det gäller fettprocent?

Fredagsmyset. Cashew, russin o ett glas ju...

img_0173 (MMS)

Fredagsmyset. Cashew, russin o ett glas juice.


Mår bra

Då var 5 km på löpbandet avklarat. Gick och sprang, svettigt var det iaf. Dagens middag blir rester smaskig mathavresallad o kycklingspett. Fortsätter gräva mig fram bland tvätten i badrummet, ser ljuset i tunneln.

Jag har bestämt mig, tog fram tvätten från...

img_0171 (MMS)

Jag har bestämt mig, tog fram tvätten från klädkammaren. Okej att mitt badrum är litet, men det här ser inte ok ut. Allt ska tvättas bort idag sen om det kommer hänga tvätt i hela mitt hem so be it. Jag vill se botten på tvättkorgen i några minuter i alla fall.


Är iaf ombytt o klar, allt för att minska ...

img_0170 (MMS)

Är iaf ombytt o klar, allt för att minska på ursäkterna för att komma iväg.


Löpbandet

Är rätt ny på gymmet, jag föredrar att gå på pass men gymmet är enklare att slippa tider att passa o jag kommer iväg tidigare på dagen så barnen kan följa med till barnpassningen. Min stora är guld på att tjata om att hon vill följa med, perfekt för att jag inte ska kunna smita undan. Vill komma igång m löpbandet, vad ör ditt tips till att börja med? Intervall, lutning, sträcka, tid vad ska jag satsa på?

Träna

Då har alla fått skutta av sig på leklandet, gästerna har åkt hem lilla sover o stora pysslar. Nu väntar jag bara hem karln så jag kan få ta en sväng till gymmet.

Skidor

Längtar tills imorgon då står det längdskidor på schemat, skönt att få köra igenom hela kroppen. Köpte skidor innan jul och har inte stått på några sen jag var liten känner mig lite småmuppig i spåret när man inte riktigt har tekniken men det går framåt. Hatar att vara nybörjare!

Inställt

Fredagsplanerna inställda, G och barnen skulle kommit på middag men en av grabbarna var magsjuk i natt så vi får se fram mot en annan gång. Min stora kommer inte bli glad då hon längtat efter dem hela veckan.

Ledig

Känns som en bonus med långhelg. Nu är kidsen uppe har placerat dem framför en film, j sover fortfarande tänkte väcka henne med frukost. Idag blir det lekland på schemat.

Barn o deras kommentarer

Min äldsta vid frukostbordet idag:

Pappa smiskade du mamma på rumpan igår när hon kom hem??

Min karl förnekar starkt att han sagt att han skulle göra något sådant....

Din bästa godisersättning?

Jag är en sockerråtta utan karaktär men jag har lyckats lura med mig två vänner på att under 2011 räcka med att äta snask/kakor 3 ggr i månaden. Men jag måste ändå ha nåt att snaska på ;) Det vanligaste för min del blir grönsaker m dipp, varm fruktsallad eller ostar. Vad är dina vanligaste?

OMG!!!!!Oj oj vad den nakna sanningen svider, magen kommer aldrig kunna bli helt återställd men vem vet om man vågar sig på plastic fantastic. Men först måste jag komma i form hur som haver.

Borde typ sätta upp bilden på kylskåpet som skrämselpropaganda eller att den skulle dyka upp för mitt inre så fort jag tänker att jag inte orkar träna.

Lunch

Man tager vad man haver och det smakade bra.

Man tager vad man haver och det blev ju bra!

Besök

Nu ska jag snofsa till mig lite så jag ser ut som människa J kommer från Strängnäs m sin son blir nån god middag, gott vin o övernattning. Imorgon lekland med barnen.

Trött men glad

Det blir inte alltid som man tänkt sig, satt hemma vid middagen m barnen o får ett sms av en kompis som undrar om jag vill komma över en sväng o dricka nåt gott. Som småbarnsförälder är man inte bortskämd m spontanitet så det var bara att skutta ur mjukisbyxorna o på med lite smink för en trevlig kväll m grabbarna grus. Killar jag känt i 15 år ( oj hur gammal jag lät) så himla kul att hänga fortfarande. Så idag är jag lite seg, ingen träning idag men har städat under morgonen så lite rörelse ändå.

Mål kvartal 1

Januari- träna 3 ggr i veckan, prova 3 nya pass Februari - träna 3 ggr i veckan,ett av de nya passen ska genomföras 3 ggr, gymma 1 gång/vecka Mars - träna 3 ggr i veckan,använda stegräknare o snitta på 10 000 steg om dagen, jogga 3 ggr. Klarar jag kvartalet belönar jag mig med 2 pt timmar.

Två barn senare

Nu är det hög tid att ta tjuren vid hornen o slänga ut latmasken o godisgrisen. Kan inte längre skylla på att jag fött två barn dags att bli mammafit! Ska ta före bilder, lägga in kost o träning blir nog en del om vardagen o familjelivet också.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0